Ashtami Tithi

Osmim lunarnim danom upravlja brza božica Tvarita. Njegova priroda je brza, hitra, ekscentrična i pomalo uznemirujuća. Jedan je od najboljih dana za putovanje. Božica Tvarita pomaže nam da brzo obavimo sve zadatke, postignemo trenutno ozdravljenje, uravnotežimo suprotnosti i otvorimo se za nova rješenja i promjene planova.

BOŽICA TVARITA

Ja sam Tvarita.
Ja sam boginja Ashtami tithija, osmog lunarnog dana.
Pokrećem energiju i ubrzavam sve.
Izbacujem sve otrove iz tebe i nadahnjujem te na samotransformaciju.
Inspiriram vas da razmišljate izvan okvira i da se ne bojite nekonvencionalnih rješenja.
Učim vas kako se uzdići iznad dualnosti i vidjeti da i tama i svjetlo imaju svoje mjesto u Božanskom planu.
Na Ashtami tithi, Božica Tvarita, ona brza, malo uzburka našu unutarnju energiju, kao tijekom mućkanja oceana mlijeka, kako bismo brže napredovali u životu i oslobodili nas unutarnjih i vanjskih otrova.
Božica Tvarita predsjedava Ashtami tithijem ili osmim lunarnim danom – točno na polovici Mjesečevog puta od tame do punine ili od punine do ponovnog sjedinjenja. Kad bismo pogledali u nebo na Ashtami tithi, vidjeli bismo točno polovicu Mjeseca. Božica Tvarita je oblik Božanske Majke, koja uravnotežuje sile tame i svjetla, kaosa i reda, stvaranja i uništenja. Ona ne favorizira nikoga. Krase je i zmije i paunovo perje (paunovi su prirodni neprijatelji zmija). Ona nam pokazuje put, kako poštovati i Svjetlo i Tamu.
Ne bez razloga se kaže da je Shani (Saturn), djelitelj pravde, koji uvijek jednako gleda na sve, rođen na Ashtami tithi. To je i razlog zašto se priroda ovog lunarnog dana ponekad opisuje kao dvandva ili “konfliktna”, budući da se unutarnji sukobi mogu probuditi na ovaj lunarni dan zbog suprotnih sila koje se udružuju kako bi se suočile.
Čak je i oblik Shive povezan s osmim lunarnim danom Ardhanarishwara – polu-Shiva, polu-Shakti, predstavljajući prirodnu ravnotežu svih suprotnosti koje postoje u svemiru. Zbog toga što je Shiva u obliku Ardhanarishwara toliko povezan s ovim lunarnim danom, tema jednakih prava u naše doba (osobito prava žena) obično je vrlo važna i draga svim domorodcima Ashtami tithi. Vole jednakost i pravdu. Ovo je jedan od razloga zašto je yantra božice Tvarite samo okruglog oblika, okružena s osam latica – kako god je okrenete, vidjet ćete je istog oblika, iz svake perspektive i iz svakog kuta. Slično tome, Mjesec će izgledati potpuno isto na Shukla Ashtami i Krishna Ashtami.

Božanske i sjenovite kvalitete

OSMI LUNARNI DAN

Brza energija osmog lunarnog dana ubrzava sve unutarnje i vanjske transformacije, izbacuje naše negativnosti, ali nam daje i moć neutralizacije unutarnjih i vanjskih otrova. Božica Tvarita nas nadahnjuje da se ne bojimo prirodnog procesa evolucije, transformacije i napretka i da ga pozdravimo u svom životu. Ipak, ista energija, ako se ne kanalizira svjesno, može u početku stvoriti previše komešanja u našem životnom i energetskom polju i stvoriti mnogo kaosa.

BOŽANSKE OSOBINE

  • ubrzati
  • multitasking
  • jak intelekt
  • inovacija
  • povezanost s prirodom

KVALITETE SJENE

  • odvlačenje pažnje
  • nedostatak fokusa
  • pretjerano razmišljanje
  • nestrpljivost
  • kaos

Postoje mnoge verzije mita o stvaranju. Prema vedskoj misli, voljom Narayane, zlatno jaje (hiranyagarbha) pojavilo se u vodama stvaranja. Ovo zlatno jaje ili brahmanda sadržavalo je ukupnost kreacije u sebi – sve svjetove i sve elemente spojene zajedno, spremne roditi naš svijet. Ipak, u gotovo svakom od ovih mitova možemo vidjeti i pojavu neke vrste suprotne sile – sile kaosa, raspetljavanja i dezintegracije, koja teži oslobađanju i oslobađanju svih združenih energija. Jedan od najstarijih mitova, ispričan u Tvaritamulasutri, opisuje veliku bitku između sila kaosa i sila kreacije, koja dolazi kraju tek kada se Vrhovna Božica pojavi kao Tvarita, ona koja uravnotežuje suprotnosti, i postaje Zaštitnica svemira. , uravnotežujući sile kaosa.

By  journeywiththemoon

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.