Dvadashi Tithi

Dvanaestim lunarnim danom upravlja pobjednička božica Vijaya, koja pomaže u postizanju završetka i uspjeha u bilo kojoj sferi života. Boginja nas u ovom obliku također blagoslivlja duhovnim i materijalnim bogatstvom, zbog čega se vjeruje da je to najbolji lunarni dan za davanje priloga dobrotvornim organizacijama.

BOŽICA VIJAYA

Ja sam Vijaya.
Ja sam boginja Dvadashi tithija, dvanaestog lunarnog dana.
Blagoslivljam vas pobjedom, uspjehom i završetkom.
Pomažem vam da budete praktičniji i prizemniji.
Potičem vas da budete velikodušniji i činim da vam blagostanje teče putem.
Pomažem ti da stvari učiniš ljepšima.
Vijaya Devi je pobjednička boginja. Samopouzdana i ljubazna po prirodi, ona nas tjera da pobjeđujemo u svim našim nastojanjima i nadahnjuje nas da se trudimo postići stvari u životu.
Vijaya Devi je pobjednička boginja dvanaestog lunarnog dana. Nakon unutarnje bitke koja se odvija u nama na Ekadashi tithi, Vijaya Devi nam donosi pobjedu i uspjeh na Dvadashi. Kad god postimo ili se intenzivno molimo s nekom namjerom na Ekadashi tithi, Dvadashi tithi je dan na koji ćemo vidjeti rezultate svojih molitvi. U Krishna pakshi Sunce i Mjesec bi formirali zlatni kut u jednom trenutku Dvadashi tithija (360:222.5), kao i da bi bili udaljeni 42 stupnja, što je u prirodi potrebno za formiranje duge – poznato u mitologiji kao most između neba i zemlje.
Božica Vijaya predstavlja uspjeh i čini da čovjek uspije u svemu. Ona nam također daje moć da dobijemo bilo koju bitku u životu, unutarnju ili vanjsku, i dobre rezultate u bilo čemu što radimo. Često joj se prilazi kako bi dobila bitku, pobjedu u raspravi ili uspjeh u trgovini. Ona sve čini uspješnim i povoljnim. U Tantraraji se kaže da osoba koja štuje Nju i Njezinu yantru, postaje sretna i uspješna u svakom pogledu. Ovo je također jedan od razloga zašto Dvadashi domoroci općenito ne vole gubiti u životu.

Božanske i sjenovite kvalitete

DVANAESTI LUNARNI DAN

Dvadashi tithi, kojim upravlja velikodušna božica Vijaya, pomaže nam da sve dovedemo do kraja, postignemo uspjeh i privučemo obilje u svoj život. To je jedan od najpovoljnijih lunarnih dana koji podržava bilo koju vrstu aktivnosti. Posebno nas podržava u bilo kojem procesu učenja, pojačava našu inteligenciju, kao i našu moć govora, te privlači blagoslove božice Saraswati.

BOŽANSKE OSOBINE

  • obilje
  • uspjeh
  • rječitost
  • inteligencija
  • uzemljenje

KVALITETE SJENE

  • ponos
  • ispraznost
  • plitkost
  • Neosjetljivost
  • nasilje
Rečeno je da Božica Vijaya poprima žestoki oblik tijekom dana, dok je dobronamjernija tijekom noći, što je njezina posebna osobina. Tijekom dana Boginja Vijaya više je orijentirana na pobjedu i više se fokusira na vanjsku stranu stvari, dok tijekom noći postaje dobronamjernija i blagoslivlja svoje urođenike rječitošću, kao i moći učenja. Ovo nas također podsjeća da kad god proučavamo tithis, uvijek trebamo obratiti pažnju da li je osoba rođena danju ili noću, jer će snaga Mjeseca biti različita u oba slučaja. Čini se da je ovo posebno važno za Dvadashi tithi. Možda je to zato što njime suvlada Merkur, planet najbliži Suncu. Doista, Merkur, budući da je neutralan planet, može biti vrlo dobronamjeran po prirodi, ali i prilično strog, ovisno o uvjetima kroz koje prolazi u određenom trenutku.
By  journeywiththemoon
Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.