Panchami Tithi

Petim lunarnim danom upravlja božica Vahnivasini, koja pali vatru kreativnosti u nama. Ona nam pomaže da imamo pozitivniji stav u životu, izrazimo svoje kreativne potencijale i budemo otvoreniji za nove avanture. Ona nas također podržava u izražavanju naše ljubavi. Energija ovog lunarnog dana je vrlo lagana i ugodna.

BOŽICA VAHNIVASINI

Ja sam Vahnivasini.
Ja sam boginja Panchami tithija, petog lunarnog dana.
Palim iskru kreativnosti i inspiracije u tebi.
Činim da se vaša svijest širi, a vaš um postaje znatiželjniji, pozitivniji i željniji učenja.
Dopuštam ti da u svemu vidiš pozitivnost i blagoslivljam te srećom.
Otvaram tvoje srce.
Vahnivasini je prva božica povezana sa sanjajućim stanjem svijesti. Njezina je čežnja sanjati i stvarati, reflektirati svjetlo Božanskog nadahnuća u svijet i svijetliti. Ona želi stvoriti svoju budućnost svojom sposobnošću da sanja velike snove.
Vahnivasini znači “onaj koji prebiva u vatri”. Ona je kreativna vatra u nama. Strastvena priroda rajas gune povezuje se na Panchami tithiju s osjetljivošću i lakoćom elementa zraka. Budući da je povezana s elementom zraka i planetom Jupiterom, Vahnivasini se mnogo razlikuje od intenzivne topline Kameshwari i njezine strastvene prirode. Vahnivasini Devi ima mnogo više svjetla, kreativne i nadahnute energije. Njezino tantričko ime u 64 Yogini Namavali je Shashini – “brza”. Kao što vatra božice Kameshwari povećava strast i gunu rajas u nama, tako je vatra božice Vahnivasini više davalac svjetla.
Pretjerane kreativne moći i osjetljivost također mogu dovesti do određene neodlučnosti. Kombinacija vatre, etera i zraka čini kreativne moći ovog lunarnog dana ponekad previše “prozračnim”, do te mjere da gubi fokus na cilju. Zbog toga ljudi rođeni na Panchami tithi često mogu biti pomalo sanjari, snažne romantične prirode. Ponekad mogu biti i previše pasivni ili pretjerano optimistični. Međutim, kada se jednom usredotoče na nešto, tada njihove kreativne moći istinski cvjetaju. Prevladavanje ometajućih energija ovog lunarnog dana i buđenje unutar sebe fokusa i koncentracije (kvalitete zdravog vatrenog elementa) na cilj će im uvelike pomoći.

Božanske i sjenovite kvalitete

PETI LUNARNI DAN

Peti lunarni dan budi u nama novi entuzijazam, znatiželju i optimizam da istražujemo svijet, izražavamo svoju kreativnost i učimo nove stvari. Ipak, to nas također može učiniti hiperoptimističnima, pretjerano idealističnima ili čak na neki način neutemeljenima. Ipak, Panchami tithi također je jedan od najromantičnijih lunarnih dana!

BOŽANSKE OSOBINE

  • kreativnost
  • optimizam
  • znatiželja
  • romantizam
  • obilje

KVALITETE SJENE

  • hiperoptimizam
  • idealizam
  • neodlučnost
  • nedostatak granica
  • nedostatak fokusa
Ne bez razloga Panchami tithijem suvladaju nage ili božanske zmije. Iako se te zmije u vedskoj astrologiji smatraju čuvarima svih tajni, skrivenih dobara (i skrivenih talenata), kao i punim kreativnih vještina, jedna od najistaknutijih kvaliteta svih zmija je to što nemaju udove i izuzetno su fleksibilni. Nemaju određeni oblik, kao druge životinje. Slično tome, ljudima rođenim na Panchami tithi često treba neko vrijeme da pronađu svoju životnu svrhu i poprime svoj pravi “oblik”. Kako je Panchami također gandanta tithi, oni često mogu doživjeti neku vrstu zbunjenosti oko svog životnog puta na početku svog životnog puta, kao i mogu biti pretjerano fleksibilni, pretjerano optimistični i… pretjerano ovisni o drugima. Iako jako cijene svoju slobodu i imaju vrlo jasne granice, na početku života ponekad imaju tendenciju više ovisiti o tuđoj pomoći nego o vlastitoj snazi.
By  journeywiththemoon
Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.