Pratipad Tithi

Već prvim lunarnim danom u Shukla Pakshi i Krishna Pakshi predsjeda Božica Kameshwari – ona koja u nama budi nove želje i kreativnost i ona koja nam pomaže da ispunimo svoje želje. Vatreno je, rajasično, strastveno, kreativno, impulzivno i intenzivno. To je donositelj novih početaka.

BOŽICA KAMESHWARI

Ja sam Kameshwari.
Ja sam boginja Pratipad tithija, prvog lunarnog dana.
Ja sam prva iskra kreativne energije koja započinje mjesečev ciklus.
Strastvena sam, vatrena, impulzivna i nestrpljiva da postignem ispunjenje.
Budim i ispunjavam sve želje.
Činim vas svjesnijim istinskih želja vašeg srca.
Želim te uroniti u nova životna iskustva.
Kad god postoji prva Mjesečeva zraka nakon Amavasye, to je Kameshwari. Kad god postoji prva sjena na Mjesecu nakon Purnime, to je Kameshwari. Ona je uvijek prva koja započinje novi ciklus. Kameshwari, božica žudnje.

Nakon punoće punog Mjeseca i tame mladog Mjeseca, nakon završetka nekog ciklusa, utjecaj božice Kameshwari i 1. lunarnog dana (Pratipad tithi) je ono što u nama budi želju da doživimo nešto više, da stvoriti nešto novo.Kameshwari je trenje želje koja izranja na površinu svijesti, a koja je u svojoj biti potpuno zadovoljena. To je prvi neharmoničan zvuk koji proizlazi iz unisonog jedinstva između Shive i Shakti tijekom mladog Mjeseca, i prvi neharmoničan zvuk koji se spušta iz savršene oktave Punog Mjeseca. To je poput zujanja pčele medarice koja traži nektar. Sama njegova poruka je: “Nešto nije puno. Još nešto treba ispuniti. Još nešto treba dovršiti. Neka nova Ljubavna priča tek će se doživjeti.” Iako nas upravo ta čežnja, sama želja udaljava od savršenog stanja dovršenosti i ispunjenja, doživljenog tijekom mladog ili punog Mjeseca, u konačnici, to je također početak našeg putovanja prema samoispunjenju na još jednoj razini. U nezrelom umu, međutim, utjecaj božice Kameshwari može se doživjeti samo na razini beskrajnih materijalnih želja.

Pratipad tithi, zbog svoje vatrene, rajasične prirode, jedan je od najintenzivnijih tithija, vođen željom da se doživi nešto novo i ispunjen kreativnim, vitalnim snagama. Ipak, iako je vrlo poticajan za kreativni proces, njegova je energija ipak preintenzivna za bilo kakve povoljne početke. Ali to je savršeno vrijeme da stupimo u kontakt s istinskim željama naše duše i shvatimo što zapravo očekujemo od života.Božica Kameshwari razjašnjava naše sumnje, raspršuje sve nedoumice i tjera nas da vidimo istinu kako bismo mogli donijeti pravu odluku. Budući da je Sunce planet Njezinog tithija, Ona čini vidljivim sve što je skriveno. Ona daje oblik svemu što je bez oblika. Ona sve tajne želje iznosi na svjetlo dana, kako bismo ih ispunili ili od njih očistili svoju svijest. A kako naše želje u velikoj mjeri definiraju našu osobnost, u konačnici, Ona nam pomaže da razumijemo sebe na mnogo dubljoj razini i vodi nas sve bliže i bliže srži naše Duše – ako samo dopustimo da nas Ona vodi.

Božanske i sjenovite kvalitete

PRVI LUNARNI DAN

Prvog lunarnog dana guna rajasa i element vatre udružuju se kako bi stvorili prvi stupanj budnog stanja svijesti. U nama budi novu strast, želje, kreativnost i entuzijazam. Ipak, ta ista energija, ako se ne iskoristi dobro, vrlo lako može postati previše impulzivna, nestrpljiva ili nasilna ili posesivna. Budite oprezni kamo vas vode vaše želje tog dana – i pobrinite se da ne spalite previše stvari na svom putu prema osobnom ispunjenju.

BOŽANSKE OSOBINE

  • strast
  • kreativnost
  • entuzijazam
  • jasnoća
  • usredotočenost

KVALITETE SJENE

  • impulzivnost
  • nestrpljivost
  • nezrelost
  • bijes
  • posesivnost

By  journeywiththemoon