SAMSKARE

Što su to samskare i kako utječu na našu stvarnost? 

Izvor: www.yogiapproved.com

Koliko puta ste se vozili na posao a da se niste sjećali same vožnje? Koliko često ste se pronašli zaglavljeni unutar istih emocionalnih reakcija iako ste svjesni svojih okidača? Koliki od nas su zaglavili na ruti istih negativnih stanja uma bez mogućnosti probijanja ciklusa?

Svi smo bili tamo. Stignemo na posao a ne sjećamo se nijednog detalja u vezi same vožnje. Zaklinjemo se da se nećemo istresati na našem partneru, međutim sljedeći put kada nas iziritiraju, zaboravimo na obećanje. Osjećamo se nenadahnuti, nedostaje nam kreativnosti, ali ne znamo kako pronaći izlaz iz tog stanja.

“Vi stvarate svoje misli, vaše misli stvaraju vaše namjere, a namjere stvaraju vašu stvarnost.” – Dr. Wayne Dyer

Zašto je tako teško promijeniti se? Zašto klizimo u uvijek iste uzorke, neovisno o tome koliko su negativni ili samoporažavajući, unatoč saznanju da bi trebali napraviti promjenu. Naziva se uzorkom s razlogom…

Što su samskare?
Samskare – način kako funkcioniraju u umu. Kao što rijeka s vremenom stvara nove puteljke kroz stijene kroz koje prolazi, tako i naše misli stvaraju puteljke u našim mozgovima. S vremenom, repetitivne misli stvaraju puteve u našim umovima, olakšavajući mu da slijedi već utabani put umjesto da stvara novi. Ove puteljke nazivamo samskare. Samskare su uobičajeni uzorci misli, koji s vremenom i ponavljanjem, stvaraju puteljke u našim mozgovima. Sasvim prirodno, postaje lakše samo kliznuti unutar ovih već namještenih i utabanih puteljaka negoli stvoriti sasvim novi.

Samskare, ime i njihovo značenje, se može jednostavno zapamtiti razbijanjem u slogove. Gotovo da zvuči poput “same scars” (eng. isti ožiljci). Naše misli, sinapse, i moždane frekvencije lakše prolaze kroz uvijek iste, stare puteve negoli da nabasaju na novi. Isti ožiljci, isti stari načini razmišljanja.

Naše misli uvijek stvaraju žljebove u našem umu, i one aktivno stvaraju našu realnost. Stoga, postavlja se pitanje, koristimo li naše misli za stvaranje realnosti za kojom žudimo ili one ne služe našem najvišem potencijalu.

Unutar nas stanuje živući, dišući Svemir, kao što se isti nalazi i izvan nas u nekoj formi.
Naši umovi su nevjerojatno savitljivi. Kada razmišljamo o istoj stvari iznova i iznova, mi stvaramo mentalne navike. Svaka misao koju imamo stvara sinapsu. Ove moždane sinapse pale se nebrojeno puta u sekundi. To je ljudsko stanje misli. Fascinantno je, a zadire i dublje.

“Vaše misli su poput svjetionika koji odašilju određenu frekvenciju, i privlače istu frekvenciju.”

Poput svemira, um je nepristran. On jednostavno odgovara na vaše misli. Svemir i misli, jedno nalik drugome, ne probiru jesu li vaše misli pozitivne i služe li vam nasuprot tome da su negativne i ne služe vam, već samo odgovaraju na vaše zahtjeve. Namjerno koristimo riječ zahtjev, jer htjeli vi to ili ne, vaše misli su poput svjetionika koji odašilju određenu frekvenciju, i privlače istu frekvenciju. Razmišljate o samskarama, i razumijevanju njih kao o alatu. Kada razumijemo kako one funkcioniraju, nama je dana moć da stvorimo realnost koju želimo pomoću misli koje mislimo.

Što ako svaki put kada prepoznate sklonost ka reagiranju iz straha, otpora, samoobrane, zamijenite tu sklonost sa svjesnom akcijom. Što kada biste mogli premjestiti te negativne uzorke misli u uzorke misli koji daju moć i služe vašem najvećem dobru.

Sljedeći put kada primijetite kako idete kroz isti put reakcija, negativnosti, straha ili sumnje, pokušajte premjestiti taj uzorak. Naravno, za to je potreban trud, međutim uz rad u sebi i ponavljanje kvalitete misli, možete istkati nove i pozitivne puteljke u svojem umu.

Kao što je Dr. Wayne Dyer rekao, “Vi stvarate svoje misli, vaše misli stvaraju namjere, a vaše namjere stvaraju stvarnost.” Zamislite pozitivne samskare mira, samo-ljubavi, opunomoćenju, i otvorenosti. To je pozitivni potencijal samskara. Ustanovljenje uobičajenih uzoraka misli pozitivnosti je ultimativni put prema moći u vašem životu i stvaranju stvarnosti koju tražite. Vi imate moć.

Izvor: www.yogiapproved.com

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.