Saptami Tithi

Sedmim lunarnim danom upravlja božica Shivaduti ili “Šivin glasnik”. Boginja nam u ovom obliku pomaže da budemo strpljiviji i ponizniji na svom putu, te da pronađemo ravnotežu u svemu što radimo. Također nam pomaže u svim vrstama posredovanja, pregovora, kompromisa i rješavanja sukoba.

BOŽICA SHIVADUTI

Ja sam Shivaduti.
Ja sam boginja Saptami tithija, sedmog lunarnog dana.
Dajem ti moć da spojiš suprotnosti i pronađeš kompromis.
Inspiriram vas da vidite Božanskog glasnika u svakoj osobi koju sretnete.
Blagoslivljam vas snagom, uzemljenošću, stabilnošću, samopouzdanjem i strpljenjem da ispunite sve svoje dužnosti i postignete uspjeh.
Učim vas da cijenite snagu jednostavnosti i iskrenosti.
Bog dolazi u naš život u mnogim oblicima. Saptami tithi nas nadahnjuje da vidimo Božanskog glasnika u svakome i svakoj životnoj situaciji i daje nam hrabrosti da se probijemo kroz obrasce naših starih samskara i navika.
Shivaduti znači “Šivin glasnik”. Kala Mjeseca povezana s ovim oblikom Božice je dhriti – “samovladanje”, “postojanost” ili “hrabrost”. Shivaduti se ponekad smatra i zapovjednikom Shivine vojske ili vojske Vrhovne Božice.Božica Shivaduti, koja vlada Bhadra tithijem ili lunarnim danom povezana s elementom zemlje, vrlo je blisko povezana sa zemaljskim vibracijama, stabilnošću i čvrstoćom zemlje. Ona nas inspirira da budemo prizemljeni, skromni, pouzdani i samopouzdani, kakvo nam je tlo pod nogama. Budući da je povezana sa Shani, Ona nas također uči vrijednosti odanosti i odgovornosti u svim našim odnosima.

Božici Shivaduti često se prilazi radi zaštite od nepravde i nepravednosti, kao i radi ispunjenja ispravnih želja. Ona uvijek pomaže onima čije su želje ispravne i koji čine dobro drugima. Ona uništava sva naša unutarnja zla, čini naš karakter ugodnim za sve, kao i blagoslivlja svog sadhaku materijalnim i duhovnim bogatstvom. U Tantraraji je nazivaju Uništiteljicom sve zloće, koja je u isto vrijeme uvijek spremna darovati takve objekte žudnje, koji su ugodni svima.

Shivaduti je postojana božica. Ona ne skreće sa svog puta. Ona točno zna što joj je dužnost i vjerno je ispunjava, potičući i nas da činimo isto. Ona je Božanska Majka u liku službenice Gospodnje. Čak je i sam Gospodin Shiva uzeo oblik sluge Gospodnjeg, kada se utjelovio kao Hanuman, kako bi pokazao svijetu koliko je veličanstveno i slatko takvo nesebično služenje. Ali da biste postali istinski sluga Gospodnji, pravi kanal Božje milosti, predanje je prva kvaliteta koja je potrebna – a poslušnost druga. Božica Shivaduti nas uči vrijednosti predaje i poniznosti. Ona nam često priredi takve situacije u životu, koje odmah poliraju naš ego, čineći ga predanijim i zrelijim.
Vjeruje se da je bog Sunca, prvi planet i prvi “Božji glasnik” među grahama rođen na Saptami tithi. Zanimljivo je da je bog Sunca također otac Shanija (Saturna), planetarnog vladara ovog lunarnog dana.

Božanske i sjenovite kvalitete

SEDMI LUNARNI DAN

Sedmi lunarni dan nas inspirira da budemo jaki, prizemljeni, stabilni, strpljivi, ponizni i samopouzdani poput zemlje – ali također nas ponekad može učiniti previše emocionalno zatvorenima ili čak plitkima, kao i previše krutima. Prejak zemljani element također nas može učiniti previše tvrdoglavima ili previše vezanima, pogotovo za neke naše navike iz prošlosti.

BOŽANSKE OSOBINE

  • disciplina
  • poniznost
  • istinitost
  • strpljenje
  • jednostavnost

KVALITETE SJENE

  • strah
  • krutost
  • nedostatak osjetljivosti
  • tvrdoglavost
  • privitak

Božica Shivaduti pomaže nam da se oslobodimo svih “zlih” samskara i nadahnjuje nas da pobliže promotrimo sve svoje navike – jer one, zapravo, stvaraju našu stvarnost. Shivaduti Devi predstavlja stanje dubokog sna unutar sanjajućeg stanja svijesti, koje predstavlja sve naše nesvjesne, mehaničke radnje, mentalne i fizičke navike, koje u velikoj mjeri određuju oblik naše stvarnosti. Kao što je rekao Carl Jung, “sve dok ne osvijestite nesvjesno, ono će usmjeravati vaš život i vi ćete to zvati sudbinom.” Ona nas nadahnjuje da budemo poput nje, “samokontrolirani”, samokontrolirani i neovisni, umjesto da postanemo žrtve naših nesvjesnih navika i obrazaca koji se ponavljaju. Ona nam daje hrabrost, dhriti, da se oslobodimo lanaca uobičajenih radnji, borimo se protiv loših navika i ponovno zadobijemo svoju urođenu slobodu. Ona nas nadahnjuje da napustimo mentalitet žrtve i preuzmemo punu odgovornost za svoj život, uzimajući ga u svoje ruke i postajući njegovi svjesni sukreatori.

By  journeywiththemoon

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.