Kad nas nešto tišti

Kad nas nešto tišti
Mi trebamo znati da je ŽIVOT lagan, prozračan, neobojan misaonim konstrukcijama. Naš UM ima programe koje smo naslijedili ili usvojili, naučili. Um je samo mehanizam koji stvara izverzirani projekt neke naše uloge a ŽIVOT je slobodan od programa.
Zamislite na trenutak vodu. Voda nema miris, okus, boju. Ali ako dodamo nešto u vodu, voda poprima ta svojstva. NPR: menta, med, šećer, limun – kad to stavimo u vodu više nije bezbojna i bez okusa.
Tako i ŽIVOT. Život sam po sebi je čist, visoke je vibracije. Kad mi svojim umom nečim obojamo život, tada nam se čini da je to stvarnost. Čime obojamo život? Obojamo ga našim stavovima, našim vjerovanjima, uvjerenjima, NAVIKAMA RAZMIŠLJANJA i djelovanja po tim misaonim konceptima.
Mi svojim umom stvaramo naše dobro i zlo. ŽIVOT ne stvara ni dobro ni zlo, životna sila se ravna po prirodnom višem poretku koje je ustanovila VIŠA SVIJEST koju mi nazivamo Bog. Život može prezentirati razne oblike, forme i pričin osobnosti. Ustvari, mi smo još nerazvijene svjesnosti kako bismo mogli višim umom spoznati da je ustvari sve JEDNO.
Zasad, držimo se ovoga u čemu sada jesmo – mi smo ljudsko biće koje u ovoj sadašnjosti treba nešto sa sobom napraviti da bi se jednom sjedinilo sa Izvorom, jer bez Izvora naše DUŠE mi možemo samo lutati po bespućima svijesti.
Radom na sebi uz pomoć REIKIJA mi skidamo mentalne programe, naslage, rješavamo se emocionalnog ropstva, podložnosti onom lažnom ja. Lažno ja je tvorevina koja se drži odvojeno od CJELINE, i u toj otuđenosti događa se posesivnost i individualnost. To je inače predstavljeno Saturnom u natalnim kartama. Onaj tko nas spaja i udružuje je JUPITER. Jupiter predstavlja više Znanje. Kad mi radimo REIKI, upijamo jako puno dobrog iz jupiterijanskog moda.
UVIDI, Znanje, Mudrost – to sve spontano dolazi kad mi redovno radimo reiki praksu.
Reiki praksu trebamo raditi predano i s pažnjom. Kad odredite svojih 15-20 minuta za rad na sebi, onda mislite samo na to. Postanite s Energijom suradnici, koliko god možete ujedinite PAŽNJU i Energiju kako biste iskusili što više dobrobiti, rasterećenja i da steknete UVID, Mudrost i SNAGU DUHA da još bolje izbalansirate svoje stanje. Reiki nam jako pomaže, može čak odmah ukloniti blokadu ako smo PRISUTNI.
Ako nam za vrijeme reiki prakse misli lutaju, ako dopustimo da nas preuzimaju razna stanja, osjećaji, pogotovo ako nam je nešto bolno ili smo uznemireni, ili ne znamo kako ćemo, što ćemo, pa pokušavamo pričati sami sa sobom i doći do rješenja a unaprijed znamo da nećemo, ali eto, mi se rastežemo kao žvaka ili guma dok ne pukne – mi blokiramo Energiju.
Kako mislimo da nam Reiki radi za naše najveće dobro i da osjetimo PUN UČINAK ako nam um skače ko majmun? Naše niže ja se uvijek bori da nam odvuče Pažnju jer ne želi izgubiti teritorij, niže ja hoće opstati, a znamo kako je kad nas vodi niže ja – naše raspoloženje nam najbolje govori kad smo u nižem ili višem modu.
Što manje onoga “ja, moje, sebe” to više ŽIVOTNOG prostora ima za nas! Da vas pitam nešto? Da li biste danas za ručak jeli juhu staru 4 dana, juhu koja se ukiselila, usmrdila? Ako biste pojeli, da li ste svjesni što bi ta juha mogla uraditi vašem stomaku?